Starakilpailut 9.5.

5.4.2024

Harrastevoimistelijoiden STARA-kilpailut järjestetään

Helatorstaina 9.5. Mustankallion tunnelin voimistelusalissa


Stara-kisa on harrastevoimistelijoiden oma tapahtuma, jossa lapset pääsevät näyttämään taitojaan läheisilleen ja hakemaan kilpailemisen kokemusta matalalla kynnyksellä.

Kaikki osallistujat palkitaan ja jokainen saa positiivista ja rakentavaa palautetta omasta suorituksestaan. Kilpailuissa ei laiteta lapsia paremmuusjärjestykseen, vaan pidetään hauskaa ja haastetaan itseään. 


Kaikki yli 7-vuotiaat voimistelukoululaiset tutustuvat näihin sarjoihin osana harjoituksia kevätkaudella. Valmentajat jakavat tietoa kisasta lapsille harjoituksissa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki vähintään 7-vuotta täyttäneet seuran harrastajat. 

Harrastajille on suunniteltu kaksi eri vaikeustason kilpailuluokkaa, joilla kilpailuun voi osallistua:

1-luokka on suunniteltu voimistelukoulun taso I -ryhmissä harjoitteleville (helpompi).

2-luokka on suunniteltu voimistelukoulun taso II- ja III -ryhmissä harjoitteleville (haastavampi).

Osallistuja saa valita, kumman luokan sarjoilla osallistuu kilpailuun. 


Kilpailusarjat
Sarjoja suoritetaan kaikilla naisten telinevoimistelun virallisilla kilpailutelineillä (hyppy, nojapuut (rekki), puomi ja permanto). Sarjat pohjautuvat virallisen alimman kilpailuluokan (B-luokan) liikesarjoihin.

Liikesarjoja voi soveltaa voimistelijalle sopivaksi, esim. pelottavat liikkeet voi jättää suorittamatta. Valmentaja ohjaa harjoituksissa liikkeiden opettelua, mutta sarjojen muistamisen ja sujuvan etenemisen vuoksi sarjoja kannattaa harjoitella jonkin verran myös kotona tai esimerkiksi perjantaisin vapaavuorolla klo 14-15.30 (vapaavuoron hinta 5 euroa/osallistuja).


Kilpailusarjat ovat liitteenä. 
Kilpaileminen

Osallistujia ei arvostella paremmuusjärjestykseen, vaan jokainen saa henkilökohtaisen kirjallisen palautteen ja osallistumispalkinnon.

Tämä Stara-kilpailu on Viipurin Reippaan jäsenille järjestetty seuran sisäinen “kilpailemisen tutustumistapahtuma”, eikä siksi vaadi osallistujilta voimisteluliiton kilpailulisenssin ostoa.
Huomioithan, ettei voimistelijoita ole vakuutettu seuran puolesta, vaan jokaisella harrastajalla tulisi olla oma vapaa-ajan vakuutus. Tämä tapahtuma on osa harrastustoimintaa eikä ole virallinen kilpailu.


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Hoika-jäsenrekisterin kautta, mistä löytyy kumpaankin kilpaluokkaan (1-luokka ja 2-luokka) omat ilmoittautumislomakkeet. 

Ilmoittautuminen alkaa jäsenrekisterissä 1.4. ja päättyy 30.4. 

Osallistumismaksu 20 euroa laskutetaan jäsenrekisterin kautta ilmoittautumisajan päätyttyä ennen kilpailua.
Aikataulu ja kilpailupaikka

Stara-kisat järjestetään Helatorstaina 9.5.2023 klo 12–18 välillä,  Mustankalloon tunnelin väestönsuojan voimistelusalissa,  Tunnelipolku 1, 15140 Lahti.

Tarkempi luokkakohtainen aikataulu tarkentuu ilmoittautumisen päätyttyä. Kilpailuun osallistujille lähetetään erillinen tiedote aikatauluista ja kilpailupäivästä. Yleisöllä ilmainen sisäänpääsy!


Lisätiedot ja kysymykset: viipurin.reipas@gmail.comTervetuloa kisaamaan ja ihastelemaan kauden aikana opittuja taitoja!