Ryhmien tunti sisällöt 

Viipurin Reipas tarjoaa monipuolisesti liikuntaa ja voimistelua kaiken ikäisille!

 • Perhevoimistelu 1-6v 
 • Kuperkeikkakoulu 4-6v
 • Voimistelukoulu tytöille 7-15v
 • Volttikoulu 7-15v
 • Taitoryhmät telinevoimistelu 9v +
 • Taitoryhmät TeamGym 9v +
 • Telinevoimistelu (kilpavoimistelu) 6v +
 • TeamGym (kilpavoimistelu) 6v +
 • Voimaa ja voltteja nuoret ja aikuiset 15v +
 • Telinevoimistelu nuoret ja aikuiset 15v +
 • Senioriliikunta 

Perhevoimistelu 1-6v 
Yhdessä liikkumista hauskaa pitäen!
Lapsen motoristen taitojen kehittämistä oman huoltajan kannustamana. Tunnilla lapset ja aikuiset liikkuvat yhdessä leikkien ja temppuillen. Ryhmät voivat sopia myös soveltavaa liikuntaa/ohjausta tarvitseville. (Huom. mahdollinen meluhaitta)

Perhevoimistelu 0-3-vuotiaat
Perhevoimistelu 4-6-vuotiaat
Koko perheen liikuntariehat (avoimet tapahtumapäivät 2-4x kaudessa)

Harjoitukset 60 min kerran viikossa


Kuperkeikkakoulu 4-6-v
Ryhmissä harjoitellaan monipuolisia liikuntataitoja leikin muodossa. Tunnilta lähdetään kotiin hiki hatussa hymysuin!
Ryhmät harjoittelevat motorisia perustaitoja,
kehonhallintaa, voimaa ja liikkuvuutta. Samassa opitaan myös voimistelun alkeita sekä sosiaalisia ryhmä- ja parityöskentelytaitoja.

Kaikki ryhmät ovat sukupuolineutraaleita. Ryhmät 4-vuotiaille sekä 5-6-vuotiaille.
Harjoitukset 45 min kerran viikossa

Tavoitteet:  Motoristen perustaitojen, ryhmätyöskentelytaitojen ja ohjeiden kuuntelemisen kehittäminen


Voimistelukoulu tytöille 7-15-v
Voimistelukoulu on tytöille suunnattua harrastevoimistelua. Tuntisisältö yhdistelee naisten telinevoimistelun ja TeamGymin lajiharjoittelua unohtamatta fyysisten ominaisuuksien kehittämistä (voima, nopeus, liikkuvuus).  

Voimistelukoulussa on ryhmiä kolmella tasolla:
I-taso: Voimistelun aloittaville ja Kuperkeikkakoulusta jatkaville.
II-taso: Suositellut liikkeet osaaville (noin kaksi-kolme vuotta harrastaneille)
III-taso: Suositellut liikkeet osaaville (noin 4-v+ harrastaneille)


I- ja II-tasot 7-12-vuotiaille. Harjoitukset 60 min kerran viikossa
III-taso 9-15-vuotiaille. Harjoitukset 90 min kerran viikossa


I-tason tavoiteliikkeet: Tasapainovaa’at, silta, kuppi- ja kaariasennot, niskaseisonta, päälläseisonta, kärrynpyörä, aisamatkustus riippuen, selinheitot ja heilahdukset, juoksuvauhdista ponnistuslaudalle ja tasajalkahyppy korokkeelle, käsinseisontakaato patjalle. Leuanvedon tekniikka, riipunnassa polvien nosto rintaan, oikeat venytysasennot ja kehonosien tunnistaminen.

II-tasolle siirryttäessä tulee osata: silta, kuppi- ja kaariasennot, niskaseisonta, päällä seisonta, kärrynpyörä, aisamatkustus riippuen, selinheitto, juoksuvauhdista ponnistuslaudalle ja tasajalkahyppy korokkeelle, käsinseisontakaato patjalle. Leuanvedon tekniikka, riipunnassa polvien nosto rintaan, oikeat venytysasennot ja kehonosien tunnistaminen.

II-tason tavoiteliikkeitä: Kieppi, selinheitto suorin vartaloin, kiintopyörähdys, haarakulmapito, kuppikuperkeikka, kaatosilta, tik-tak korokkeelle, puolivoltti, arabialainen, käsilläseisonta tuella. Puomilla babykässäri ja erilaisia hyppyjä. Ponnistuslaudalta lentokuperkeikka/voltti patjalle.


III-tasolle siirryttäessä tulee osata: Kieppi, kiintopyörähdys, haarakulmapito (10sek), kuppikuperkeikka, tika-tak korokkeelle, puolivoltti, käsinseisonta tuella. Varpaiden nosto aisaan x3, leuanveto x3.

III-tason tavoiteliikkeitä: Käsilläseisonta, käsilläkävely, puolivoltti, urhohyppy, arabialainen, voimakieppi YA, kiintopyörähdys YA, Puomilla piruetti 180, puomilla kärrynpyörä, Fritti, Akrobaattisten liikkeiden yhdistelmät, esim. arabialainen-flikki tksp-takaperinvoltti. Nojapuilla puolijättiläinen, kippi.


Volttikoulu 7-15-v
Monipuolista temppuilua ja liikuntaa kehonhallintaa kehittämään. Tunneilla yhdistellään voimistelua, voimaharjoittelua, voltteja ja parkouria. Tunnit pohjautuvat Voimisteluliiton Ninja- ja FreeGym konsepteihin.

Ryhmät ovat sukupuolineutraaleja ja ikäjaot suuntaa antavia. Volttikoulussa ei ole erillisiä tasoryhmiä, ryhmien haasteet nousevat ikäryhmittäin. Tarvittaessa voi siirtyä oman tason mukaan nuorempien/vanhempien ryhmään.

Ryhmäjaot iän mukaan: 7-8-v., 9-10-v., 10-12-v. ja 13-15-v. 
Harjoitukset 60 min kerran viikossa


Taitoryhmä naisten telinevoimistelu 9v +
Naisten telinevoimistelun jatkoryhmä harrastajille. Harjoituksissa keskitytään NTV-telineiden lajiharjoitteluun sekä voima- ja liikkuvuusharjoitteluun, jotka tukevat haastavampien liikkeiden oppimista.

Ryhmään voi siirtyä Voimistelukoulun II- tai III-tasolta tai Volttikoulusta. Ryhmään siirtyminen vaatii suositeltujen liikkeiden osaamista (samat vaatimusliikkeet kuin Voimistelukoulun III-tasolle).

Harjoitukset 90min kaksi kertaa viikossa (yht 3h/vko)
Ryhmät yli 9-vuotiaille

NTV taitoryhmät eivät kaudella 2023-2024 sisällä lähtökohtaisesti kilpailemista. Ryhmän toiveita ja kiinnostusta kilpailemiseen kuitenkin kuulostellaan kausien aikana ja toimintaa kehitetään niiden mukaisesti.


Taitoryhmä TeamGym 9v +
TeamGymin jatkoryhmä / kilpaharrastetoimintaa harrastajille. Harjoitukset ovat TeamGymin lajiharjoittelua sekä fyysisten ominaisuuksien (voima, liikkuvuus) kehittämistä. Kilpaharrastetoiminta on matalan kynnyksen kilpatoimintaa, jossa harjoitukset ovat kahdesti viikossa ja kilpaileminen tapahtuu TeamGymin kilpaharrastelinjalla.

Ryhmään haetaan kilparyhmien testien yhteydessä touko- ja joulukuussa.Lähtökohtaisesti kootaan ja ylläpidetään noin 14 voimistelijan joukkueita, joiden tavoite on kilpailla TeamGymin kilpaharrastelinjalla 2-3 kertaa vuodessa. (Kilpailusäännöt määrittelevät ryhmäkoon)

Harjoitukset 90min kaksi kertaa viikossa (yht 3h/vko)


Ryhmän hinta määräytyy kilparyhmien maksutaulukon mukaisesti. Lisäksi voimistelijoille tulee lisäkustannuksia kilpailuihin osallistumisesta. Arvioidut kustannukset löydät kilparyhmien maksut-osiosta.


Telinevoimistelu (kilpavoimistelu) 6-v+
Naisten telinevoimistelun kilpatoimintaa yli 6-vuotiaille. NTV on yksilövoimistelua, jossa kilpaillaan NTV telineillä eli hypyssä, nojapuilla, puomilla ja permannolla. Voimistelijat harjoittelevat iän ja tason mukaan määräytyvissä ryhmissä.
Kilparyhmiin haetaan uusia voimistelijoita testien kautta touko- ja joulukuussa.

Harjoituksia 2-5 kertaa viikossa, 1,5-3h kerrallaan. Kilpailuita noin 2-7 kertaa vuodessa. 
Lisätietoja kohdassa Kilpavoimistelu.


TeamGym (kilpavoimistelu) 6v +
TeamGymin kilpatoimintaa yli 6-vuotiaille. TeamGym on joukkuelaji, jossa kilpaillaan ryhmänä kolmella telineellä: tanssillisessa vapaaohjelmassa, trampetilla ja volttiradalla.
Nykyisiin ja uusiin joukkueisiin haetaan täydennystä testien kautta touko- ja joulukuussa.

Harjoituksia 2-4 kertaa viikossa, 1,5-2,5h kerrallaan. Kilpailuita noin 2-6 kertaa vuodessa. 
Lisätietoja kohdassa Kilpavoimistelu.


Voimaa ja voltteja nuoret ja aikuiset 15v +
Voimaharjoittelua kehonpainolla ja itsensä haastamista temppujen parissa. Rentoa kuntoilua voimaharjoittelu, volttien, parkourin ja voimistelun parissa.


Telinevoimistelu nuoret ja aikuiset 15v +
Aikuisten telinevoimisteluryhmä – tutustutaan telineisiin ja lajin omaisiin liikkeisiin naisten ja miesten telineillä. Harjoitellaan kehonhallintaa ylösalaisin, sivuttain ja ilmassa. Kehitetään telinevoimisteluliikkeiden tekniikkaa ja tehdään lajinomaista voima- ja liikkuvuusharjoittelua.


Senioriliikunta 
Vetreää oloa voimistelusta. Monipuolista liikuntaa ja kehonhuoltoa voimistelusalia hyödyntäen. Rohkeimmat roikkuvat rekillä ja hyppivät trampoliinilla. Rauhallisempaa toimintakyvyn ylläpitämistä mm. kuminauhajumpalla ja tasapainoharjoittelulla. Tuntien sisältö määräytyy osallistujaryhmän mukaiseksi.