TeamGym

Mitä on TeamGym?

"Kun kokonainen joukkueellinen voimistelijoita liikkuu samaan aikaan ja suorittaa lennokkaita volttisarjoja toinen toisensa jälkeen, näky on huikea. TeamGym on osoitus siitä, millainen esteettinen ja urheilullinen elämys joukkuelaji voi olla: upeita voltteja trampetilla ja volttiradalla ja näyttäviä, yhtä aikaa suoritettuja liikkeitä vapaaohjelmassa symmetrisissä, tarkoissa muodostelmissa."

TeamGymissa kilpaillaan kolmella telineellä; Trampetilla, volttiradalla sekä vapaaohjelmassa. Teamgym on yhdistelmä tanssillisesta vapaaohjelmasta, volttisarjoista volttiradalla ja korkeista volteista trampetilla. Joka osiossa keskeistä on joukkueen toimiminen yhdessä. Volttien on onnistuttava tasaiseen virtaan toinen toisensa perään, ja vapaaohjelma vaatii saumatonta yhteistyötä.

Seurassamme TeamGym joukkue perustetaan noin 2-3 vuoden välein valmentajatilanteesta riippuen. 6-8 vuotiaille voimistelijoille järjestetään testit, joissa testataan perusvoimistelutaitoja, kuten nopeutta, voimaa, liikkuvuutta ja motoriikkaa. Testien perusteella valitaan 10-15 voimistelijaa, jotka muodostavat esikilparyhmän. Esikilparyhmä -vaiheessa ei vielä aloiteta varsinaista kilpailemista, vaan käydään harjoittelemassa Stara kilpailuissa. Noin vuoden harjoittelun jälkeen joukkueelle annetaan nimi ja aloitetaan kilpaileminen 1. luokassa. 


Esikilparyhmä

Uusi TeamGym esikilparyhmä aloittaa yhdessä syksyllä 2023. Ryhmään valittiin voimistelijat testipäivän perusteella. Ryhmässä voimistelee 2014-2015 syntyneitä tyttöjä. Treenejä heillä on 2 kertaa viikossa, yhteensä 3h/ vko. 

Ryhmän päävalmentaja toimii Suvi Laulainen 

Tiara: 

Tiarassa voimistelee 2014-2012 vuosina syntyneitä tyttöjä, jotka kilpailevat tulevalla kaudella TeamGymin 3. luokassa. Treenejä heillä on 3-4 kertaa viikossa. Tiara harjoittelee Vierumäen volttiareenalla, mustankallion tunnelilla sekä vapaaohjelma harjoitukset pidetään kivimaan koulun salissa. 

Ryhmän päävalmentaja toimii Nea Ahonen 

Diamante: 

Diamantessa voimistelee 2012-2009 vuosina syntyneitä tyttöjä, jotka kilpailevat TeamGymin 4. luokassa. Treenejä on neljänä päivänä viikossa, yhteensä 8h/vko. Diamante harjoittelee Vierumäen volttiareenalla trampettia sekä volttirataa ja Kivimaan koululla vapaaohjelman koreografiaa. 

Ryhmän päävalmentaja toimii Suvi Laulainen


Kilpaharrastelinja 

Haetaan uusia voimistelijoita mukaan joukkueisiin!

Kilpaharrastesarjassa kilpaillaan alle ja yli 12-vuotiaissa sekä Masters-sarjassa. 
Kilpaharrastelinja on tarkoitettu voimistelijoille, jotka harjoittelevat muutaman kerran viikossa harrastusmielessä.
Kilpailuissa arvostellaan vain voimistelijoiden suorituspuhtautta.