STARA-kisat harrastevoimistelijoille 18.5.2023

12.3.2023

 

 

Harrastevoimistelijoiden STARA-kisat järjestetään

Helatorstaina 18.5. klo 9-14 välillä, Tunnelin voimistelusalissa

 

 

Stara-kisa on harrastevoimistelijoiden oma tapahtuma, jossa lapset pääsevät näyttämään taitojaan läheisilleen ja hakemaan kilpailemisen kokemusta matalalla kynnyksellä.

Kaikki osallistujat palkitaan ja jokainen saa positiivista ja rakentavaa palautetta omasta suorituksestaan. Kilpailuissa ei laiteta lapsia paremmuusjärjestykseen, vaan pidetään hauskaa ja haastetaan itseään. 


 

Kilpailuun voivat osallistua kaikki yli 6-vuotiaat seuran harrastajat. Harrastajille on suunniteltu kaksi eri vaikeustason kilpaluokkaa, joilla kilpailuun voi osallistua:

1-luokan sarjat on suunniteltu harraste- ja pronssiryhmissä harjoitteleville (helpompi).

2-luokan sarjat on suunniteltu hopea- ja kultaryhmissä harjoitteleville (haastavampi).
Osallistuja saa valita, kumman luokan sarjoilla osallistuu kilpailuun.

 

Kaikki yli 7-vuotiaat voimistelijat tutustuvat näihin sarjoihin osana harjoituksia maalis-huhtikuussa. Mikäli ryhmässä on kilpailuista innostuneita, nämä lapset saavat harjoitella sarjoja harjoituksissa valmentajansa avustuksella kilpailuihin asti. Valmentajat jakavat tietoa kisasta lapsille harjoituksissa.

 

Kilpailusarjat
T
ytöt: Sarjoja suoritetaan kaikilla naisten telinevoimistelun virallisilla kilpailutelineillä (hyppy, nojapuut, puomi, permanto). Sarjat pohjautuvat virallisen alimman kilpailuluokan (B-luokan) liikesarjoihin.
Pojat: Pojilla on kolme täysin samaa kilpailusarjaa kuin tytöillä (hyppy, naisten nojapuut ja permanto). Puomin tilalla pojille on sarja renkaille. Pojat eivät tee sarjoja rekillä ja hevosella, jotka olisivat virallisesti 5. ja 6. kilpailuteline. Nojapuusarjat tehdään naisten eritasonojapuilla.

 

Liikesarjoja voi soveltaa voimistelijalle sopivaksi, esim. pelottavat liikkeet voi jättää suorittamatta. Valmentaja ohjaa harjoituksissa liikkeiden opettelua, mutta sarjojen muistamisen ja sujuvan etenemisen vuoksi sarjoja on harjoiteltava jonkin verran myös kotona tai esimerkiksi torstaisin vapaavuorolla klo 14-15:30 (5€).

 

Liikesarjat liitteenä. 

 

Kilpaileminen

Osallistujia ei arvostella paremmuusjärjestykseen, vaan jokainen saa henkilökohtaisen sanallisen palautteen ja osallistumispalkinnon.

Tapahtuma on matalan kynnyksen tutustumista kilpailemiseen, itsensä haastamiseen ja kisajännityksen voittamiseen. Sanallinen palaute annetaan positiivisessa ja rakentavassa muodossa ja kaikille pyritään tarjoamaan onnistumisen ilmapiiri. 

 

Tämä Starakisa on Viipurin Reippaan jäsenille järjestetty seuran sisäinen “kilpailemisen tutustumistapahtuma”, eikä siksi vaadi osallistujilta voimisteluliiton kilpailulisenssin ostoa.
Huomioithan, ettei voimistelijoita ole vakuutettu seuran puolesta, vaan jokaisella harrastajalla tulisi olla oma vapaa-ajan vakuutus. Tämä tapahtuma on osa harrastustoimintaa eikä ole virallinen kilpailu.

 

Kisoihin voi osallistua haluamallaan asulla. Asu voi olla voimistelupuku tai esim t-paita + shortsit. Asun yläosan tulee kuitenkin olla tiukka/esim. shortsien sisään pujotettu, jottei paita peitä silmiä esimerkiksi kärrynpyörän aikana.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Hoika-jäsenrekisterin kautta (samalla tavalla kuin ryhmiin ilmoittautuminen). Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 1.5.2023. 

https://go.hoika.net/user/TapahtumaanIlmoittautuminen.aspx?sid=153&TapahtumaID=7585 

Osallistumismaksu on 10€. Tapahtuma on yleisölle maksuton.


 

Aikataulu

Stara-kisat järjestetään helatorstaina 18.5.2023, klo 9-14 välillä. Tarkempi aikataulu tarkentuu toukokuussa, ilmoittautumisen päättyessä.

 

Huom. Alle 7-vuotiaiden ryhmissä ei harjoitella kilpailusarjoja, mutta 6-vuotiaat voivat halutessaan harjoitella oman kilpailusarjan jolla osallistuvat kisaan. Innostuneet voivat myös vinkata asiasta omalle valmentajalle, jolloin pyritään mahdollistamaan harjoittelua hieman myös harjoituksissa.


 

Tervetuloa kisaamaan ja ihastelemaan kauden aikana opittuja taitoja!

 

Viipurin Reipas,

Terhi Kuusisto-Jokinen


 

Lisätiedot:


Nuorisopäällikkö/harrastevoimistelun vastaava

Terhi Kuusisto-Jokinen, 044 7566162 / viipurin.reipas@gmail.com