Voimistelu kuuluu kaikille - soveltavat ryhmät syksyllä 2024

8.5.2024


Viipurin Reippaalla alkaa uusi soveltavan telinevoimistelun ryhmä. 

Soveltava telinevoimisteluryhmä harjoitteleen Mustankallion Tunnelin voimistelusalissa. Ryhmälle ei ole luotu tarkkoja raameja, vaan niiden toivotaan hahmottuvan paremmin toiminnan alettua. Alkava ryhmä on tarkoitettu tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Tukea tarvitsevat aikuiset voivat olla yhteydessä seuraamme, mikäli kiinnostusta herää aikuisten soveltavaan voimisteluun.

Viipurin Reipas on mukana Voimisteluliiton Soveltavan telinevoimistelun Special Olympics hankkeessa. Hankkeen kautta seura voi kouluttaa ohjaajia soveltavaan liikuntaan ja saa verkostoista hyviä vinkkejä toiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen. Hankkeen tarkoitus on lisätä soveltavan telinevoimistelun harrastajia ja osaamista. 

Special Olympics on kehitysvammaisten urheilujärjestö, jonka tehtävänä on järjestää ympärivuotista urheilu- ja liikuntatoimintaa sekä urheilukilpailuja lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma, antaen heille mahdollisuuden säännölliseen harjoitteluun, kilpailemiseen sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja yhteisön kanssa. https://www.paralympia.fi/special-olympics/mika-on-special-olympics 


Tule tutustumaan! Viipurin Reipas on liikuttamassa soveltavan liikunnan #kaikille avoin tapahtumassa 28.8. Lahden messukeskuksessa. Tapahtuman järjestää PHLU yhdessä Paralympiakomitean kanssa. Tapahtuma liittyy avoimet ovet -hankkeeseen, jonka tavoitteena on tukea urheiluseuroja vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien harrastajien mukaan ottamisessa.  Paikalla useita toimijoita esittelemässä erityisen tuen / soveltavia ryhmiä.


Erityisen tuen liikkujille on tarjolla toimintaa seuraavissa ryhmissä:

  • Perhevoimistelu 1-6-vuotiaille lapsille aikuisen kanssa  (Kaikille avoin ryhmä)
  • Soveltava telinevoimistelu (lähtökohtaisesti alle 15-vuotiaat tukea tarvitsevat )

Ilmoittautuminen alkaa elokuun alussa, ryhmät syyskuun alussa.

Kysy lisää! 

Terhi Kuusisto-Jokinen

044 7566162  viipurin.reipas@gmail.com