TeamGym

Mitä on TeamGym?

 

"Kun kokonainen joukkueellinen voimistelijoita liikkuu samaan aikaan ja suorittaa lennokkaita volttisarjoja toinen toisensa jälkeen, näky on huikea. TeamGym on osoitus siitä, millainen esteettinen ja urheilullinen elämys joukkuelaji voi olla: upeita voltteja trampetilla ja volttiradalla ja näyttäviä, yhtä aikaa suoritettuja liikkeitä vapaaohjelmassa symmetrisissä, tarkoissa muodostelmissa."

TeamGymissa kilpaillaan kolmella telineellä; Trampetilla, volttiradalla sekä vapaaohjelmassa. Teamgym on yhdistelmä tanssillisesta vapaaohjelmasta, volttisarjoista volttiradalla ja korkeista volteista trampetilla. Joka osiossa keskeistä on joukkueen toimiminen yhdessä. Volttien on onnistuttava tasaiseen virtaan toinen toisensa perään, ja vapaaohjelma vaatii saumatonta yhteistyötä.

Seurassamme TeamGym joukkue perustetaan noin 2-3 vuoden välein valmentajatilanteesta riippuen. 6-8 vuotiaille voimistelijoille järjestetään testit, joissa testataan perusvoimistelutaitoja, kuten nopeutta, voimaa, liikkuvuutta ja motoriikkaa. Testien perusteella valitaan 10-15 voimistelijaa, jotka muodostavat esikilparyhmän. Esikilparyhmä -vaiheessa ei vielä aloiteta varsinaista kilpailemista, vaan käydään harjoittelemassa Stara kilpailuissa. Noin vuoden harjoittelun jälkeen joukkueelle annetaan nimi ja aloitetaan kilpaileminen 1. luokassa. 

 

 

Esikilparyhmä

TeamGym esikilparyhmä Tiara aloitti yhdessä keväällä 2022. Ryhmään valittiin voimistelijat testipäivien perusteella. Ryhmässä voimistelee 2014-2012 syntyneitä tyttöjä. Ryhmä aloittaa kilpailemisen syksyllä 2022. Treenejä heillä on 3 kertaa viikossa, yhteensä 6,5h/ vko. 

Heidän päävalmentaja toimii Suvi Laulainen 

 

Diamante: 

Diamantessa voimistelee 2012-2009 vuosina syntyneitä tyttöjä, jotka kilpailevat TeamGymin 3. luokassa. Treenejä on kolmena päivänä viikossa, yhteensä 7h/vko. Diamante harjoittelee Vierumäen volttiareenalla trampettia sekä volttirataa ja Kasakkamäen koululla vapaaohjelman koreografiaa. Kerran viikossa heillä on tanssiopetusta tukemassa vapaaohjelman koreografiaa. 

Heidän päävalmentaja toimii Suvi Laulainen

 

Kilpaharrastelinja 

Haetaan uusia voimistelijoita mukaan joukkueisiin!

Kilpaharrastesarjassa kilpaillaan alle ja yli 12-vuotiaissa sekä Masters-sarjassa. 
Kilpaharrastelinja on tarkoitettu voimistelijoille, jotka harjoittelevat muutaman kerran viikossa harrastusmielessä.
Kilpailuissa arvostellaan vain voimistelijoiden suorituspuhtautta. 

 

Tiedustelut: 

Johanna Stark Tyrväinen
Kilpavoimistelun vastaava

+358 50 3497392